F.C.INTER MILANO

ponedjeljak, 29.01.2007.

Messi: Laska mi što me Inter želi

Milanski Inter i njegov vlasnik Massimo Moratti već duže vrijeme pokušavaju u svoje redove dovesti mladog Argentinca i člana Barcelone Lionela Messija (19). Iako su u Barci kazali kako od tog posla neće biti ništa, napokon se oglasio i glavni akter priče izjavom da mu laska interes koji Inter pokazuje za njega.
Moratti je već nekoliko puta najavio kako će sljedećeg ljeta odaslati ponudu vrijednu nevjerojatnih 110 milijuna eura Barceloni za kupnju mladog Messija. Iako je to cifra od koje boli glava, u katalonskom klubu su ostali hladni na te ponude, tvrdeći kako Messi jednostavno nije na prodaju.
Talijanski su se mediji posljednjih tjedana raspisali kako se otac mlade argentinske zvijezde tajno sastajao s Interovim čelnicima, no službene potvrde da se to doista dogodilo nikad nije bilo, kao ni reakcije samog Lionela Messija.
U razgovoru za talijanski magazin Calcio Italija Messi je ipak priznao da mu laska interes takvog kluba kao što je Inter, iako su svi njegovi planovi vezani uz Barcelonu.

"Svaki put se osjećam posebno kad tako poznata osoba kao što je Moratti te tako veliki klub kao što je Inter pokazuju interes za mene. No moram ponoviti ono što sam već kazao – ja u ovom trenutku razmišljam samo o Barceloni. Napuštanje kluba u ovom trenutku za mene nije opcija, jer sam izuzetno sretan, ali ne samo ja, već i i moja obitelj." - kazao je Messi.
Iako ima tek 19 godina, Messi je u Barceloni već šest godina. U dobi od 13 godina Messija su skauti Barce doveli u klub kao veliki potencijal, što je u konačnici i dokazao. S obzirom da Messija ugovor s katalonskim klubom veže do 2014. godine, bilo kakva prodaja je teško zamisliva. Pogotovo ako se zna da je pred njim svijetla nogometna budućnost.

- 21:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 10.01.2007.

- 21:24 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Massimo Moratti:"Normalno je da nas mrze!!!"

Moratti:"Moram priznati da mi je malo čudno što smo na prvom mjestu,započeo je priču čovjek koji je proteklih godina baš za taj osjećaj "prosuo"milijarde.Ipak,Massimo Moratti danas je sretan čovjek,ali čovjek koji nakon svega što mu se dogodilo još uvijek panično strahuje od neuspjeha.Danas su najomraženiji klub u Italiji,a ta je "titula" uvijek bila rezervirana samo za najuspješnije-Juventus i Milan."
A sada je napokon i Moratti doživio tu sreću da svi mrze Inter."Normalno je da nas mrze kad smo prvi.Godinama smo bili u mraku,ali poslije mraka kad-tad mora doći svjetlo.Vjerujem da smo ga i mi napokon ugledali.Ako ga ove godine ne ugledaju..."

Iako se već duže vrijeme priča kako će se na kraju sezone Mancinijevo mjesto preuzeti Jose Mourinho,moratti je to demantirao:"Ne,to nije istina.Roberto Mancini je dugoročno rješenje,ovdje će ostati još dugi niz godina.
"Adriano je okrenuo ploču,život je posvetio nogometu i u Interu očekuju kako će već ovo proljeće pokazati zašto je možda i najbolji napadač na svijetu."

- 10:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 09.01.2007.

Moratti demantirao dolazak Buffona i Messija!!!

Naftni magnat i predsjednik Intera, Massimo Moratti, distancirao je danas svoj klub od dovođenja Gigija Buffona i Lionela Messija. Talijanski heroj i Barcelonina senzacija često su spominjani kao budući Nerazzuri, ali Moratti po svemu sudeći nema namjeru "odriješiti kesu" za njih.

"Pored svog poštovanja kojeg imamo prema Buffonu, mislim da nam on ne treba, tako da nismo ni u kakvoj utrci za njegov potpis, ni sada, ni na kraju sezone." rekao je Moratti.

Moratti je navodno bio spreman isplatiti 38 milijuna eura za Buffona, a za Messija nevjerovatnih 105 milijuna eura.

"Svi sada pričaju kako sam ja lud za Messijem. Istinja je da sam ga ja pohvalio prije dvije godine kada je debitirao za argentinsku U-21 reprezentaciju. Od tada nismo imali nikakav kontakt. Istina je da ja njega cijenim i mislim da je izvrstan igrač, ali stvarno nema potrebe za njegovim dovođenjem. Budući da je Messi Barcelonin igrač nema smisla govoriti sada o njemu." - dodao je Moratti.

- 12:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 08.01.2007.

Interove želje!!!

Zadnjih nekoliko dana se u talijanskim medijima pojavljuje dosta spekulacija u vezi dolazaka i odlazaka igrača u trima najpopularnijim klubovima u zemlji. Tako bi Mauro Camoranesi na kraju sezone mogao preseliti iz Juventusa u Inter. Igraču ugovor sa Juventusom traje do 2009. godine a još je prošlog ljeta bio povezivan sa prelaskom u Inter. Čelnici kluba iz Milana traže zamjenu za Luisa Figa i navodno će odaslati novu ponudu za Camoranesija a u suprotnom bi smjeru mogao otići Walter Samuel. Nagađa se da bi sa Camoranesijem u Inter mogao stići i vratar Buffon.

Real Madrid je navodno ponudio Interu usluge Davida Beckhama. U Realu znaju da na kraju sezone neće moći dobiti nikakvu odštetu za tog igrača a pošto su na njegovu poziciju doveli Fernanda Gaga pokušati će se ga riješiti već u siječnju. Inter će tako za Beckhama morati platiti 4 milijuna funti a igrač bi mogao prekinuti sve spekulacije ako potpiše ponuđeno produženje ugovora koje mu nudi Real. Inter je zainteresiran i za još jednog igrača Reala - Mahamadoua Diarru koji u Realu ne igra previše a nedavno je zaradio i suspenziju.

Inter bi mogao dovesti čileanskog veznog igrača Luisa Jimeneza koji igra za Fiorenitnu ali samo na posudbi a nalazi se u vlasništvu trećeligaša Ternane. 22-godišnji igrač je ovog ljeta trebao prijeći u Lazio međutim dvije se strane nisu uspjele dogovoriti.

Inter ganja i veznog igrača Empolija Argentinca Sergija Almirona. Igračev menađer je izjavio kako bi ga Inter mogao kupiti za 9 milijuna eura a za njega su još zainteresirani i Torino i Fiorentina a u Empliju bi naradije željeli da taj igrač ostane kod njih na posudbi do kraja sezone.

- 22:17 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Moratti zamalo prodao Inter!!!

Predsjednik Intera Massimo Moratti je senzacionalno otkrio kako je u travnju zamalo došao do odluke da proda klub. Moratti je izjavio kako prije osam mjeseci stvari u klubu nisu bile bajne i teško mu je bilo gledati ravnodušnost osoba u klubu. "Postao sam zasićen. Počeo sam misliti kako se postojeći obrazac neće promijeniti i da nikada nećemo biti bolji od drugog mjesta pa sam nazvao nekoliko banaka i rekao im da započnu proces prodaje Intera.

Moja obitelj je prihvatila tu odluku jer sam stalno bio pod stresom međutim nakon što se preko ljeta situacija promijenila odlučio sam ostati kako bi vidio što će se desiti. Želio sam vidjeti da li sam sve ove godine bio u pravu (u vezi skandala oko namještanja utakmica op.a.)" - izjavio je Moratti koji je kazao da je odluka o tome da se prošlosezonsko prvenstvo dodijeli Interu sigurno pravilno donijeta.

"Da nismo prihvatili taj naslov tada bi bacili sumnju na sve klubove u ligi međutim mislim da je trebalo pokazati kako su klubovi poput Intera i Rome čisti" - rekao je Moratti koji ne prihvaća kritike da je Inter ove sezone favoriziran kod sudaca. "Prije sam mislio da ću skakati od sreće kada ću doći na vrh međutim to sada nije slučaj. To je vjerojatno zbog svih stvari kroz koje sam prošao u prošlosti".

- 22:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Povijest!!!

Klub je osnovan 9. ožujka 1908. odvajanjem od zajedničkog kluba AC Milana. Razlog tome bilo je nezadovoljstvo grupe talijana i švicaraca iz kluba, zbog dominacije talijanskih igrača u ekipi. Po odvajanju od kluba osnovali su svoju internacionalnu momčad Internazionale FC, ili skračeno, Inter. Sudeći po nazivu, kupovali su većinom igrače iz inozemstva. Nadimak je momčadi bio La Beneamata, u prijevodu povlašteni. Za Internazionale je navijala srednja klasa i imućniji stanovnici grada.

Svoje prvo prvenstvo osvojili su 2 godine nakon nastanka, već 1910., ali tek 10 godina nakon toga su drugi put bili prvaci. Prvi trener i kapetan momčadi bio je Virgilio Fossati, rođen u Milanu.
U razdoblju između 1. i 2. svjetskog rata, klub je zbog fašističkog režima Benita Mussolinija morao promijeniti ime u Ambrosiana-Inter. Ipak, i tad su bili prvaci. Bilo je to 1930. i 1938., a 1940. su uz prvenstvo osvojili i Coppa Italia, tj. talijanski kup. 1942. godine odbacili su ime Ambrosiana-Inter i vratili se prvotnom.
Uslijedilo je potom mitsko razdoblje povijesti kluba. Razdoblje zvano La Grande Inter, kad je Inter bio u samom vrhu europskog nogometa. Osvojili su prvenstvo 1953. i 1954., a nakon malo dužeg čekanja opet su bili prvaci 1963., 1965. i 1966. Ni uspjesi u europskim natjecanjima nisu izostali. Posebno se pamte godine 1964. i 1965. kada su se 2 puta zaredom popeli na krov Europe. Prvo pobjedom nad madridskim Realom, a zatim na svom San Siru Benficu. Pridodali su tome Interkontinentalni kup. Doba je to bilo legendi Luisa Suareza, Giacinte Facchettija, Sandra Mazzole, Angela Domenghinija i Maria Corsa. Predsjednik je tada bio Angelo Moratti čiji će sin kasnije pokušati vratiti Inter u to razdoblje. Zanimljivost iz tog razdoblja je ta da je Inter ponudio ogromne svote novca Peleu i Eusebiju ne bi li igrali u klubu. Oni su na to pristali, ali se umješala politika i od tih transfera nije bilo ništa. Kasnije, 1967. Inter je poražen u finalu kupa prvaka od škotskog Celtica 1:2. Ubrzo su opet došli do finala, ali je ovog puta prejak bio Cruijffov Ajax.
Godine su prolazile, Interova moć je slabila i više se nije vratio toj slavi. 1971. i 1980. su bili prvaci, a zatim osvojili svoj nesretni 13. Scudetto godine 1989. Od tad su uvijek pri vrhu, ali nikad ispred svih. Zbog tog 16-godišnjeg čekanja dobili su nazive vječnih gubitnika, ili vječno trećih (iza AC Milana i Juventusa). Najgore je bilo to što kad njih nije išlo, dobre je rezultate ostvarivao omraženi AC Milan.


90-e su bile godine bez Scudetta, ali je Inter slavio u Kupu UEFA čak 3 puta u 7 godina. Bilo je to 91., 94. i 98., a padali su AS Roma, Casino Salzburg i SS Lazio. Ali dugo se čekalo do nekog talijanskog trofeja, od 1989. do 2005. nisu osvojili baš ništa. A onda su dva puta za redom pobijedili Romu u kupu, te 2006. osvojili superkup protiv Juventusa.
Sadašnji je predsjednik Intera Massimo Moratti, sin Angela koji je bio predsjednik tijekom slavnih 60-ih. Moratti jr. je doveo u Inter cijeli niz velikih igrača, ali rezultata nije bilo, što je najvažnije u Seriji A koju i dalje nisu osvojili. To se dogodilo tek 2006. nakon što je taj naslov oduzet Juventusu, te sudskom presudom dan Interu.
[uredi] Rivalstva
Internazionale je dobro poznat po tome što uredno skuplja rivale po Italiji i inozemstvu. Najpoznatije je ono od osnutka kluba, sa bivšim suklubom Milanom. Dodatnu čar tom rivalstvu daje podatak da dijele stadion Giuseppe Meazza u San Siru. Rivalstvo je tim veće što je Inter klub bogatijih, a Milan onih siromašnijih iz radničke klase.
Rivale steču i preko politike. Interovi Ultrasi ( kao Vikings i Boys San ) u sukobu su sa ljevašima iz Atalante i Livorna.
Čuveni Derby d'Italia sukob je Intera sa Juventusom. Ta utakmica je prozvana talijanskim derbijem jer niti jedna od te dvije momčadi nikad nije bila u Seriji B, talijanskoj drugoj ligi. Međutim, od sezone 2006/07 to više nije tako jer je Juventus izbačen u Seriju B zbog namještanja utakmica. Tako je Inter ostao jedina talijanska momčad koja nikad nije bila u Seriji B.
Od inozemnih rivalstava, najpoznatije je ono sa Real Madridom s kojim se često susreću u europskim utakmicama, i one su uvijek spektakularne sa nekad zanimljivim rezultatima.


Derbiji Reala i Intera
• 1964. finale kupa prvaka: Inter - Real 3:1
• 1966. 1/2 finale kupa prvaka: Real - Inter 1:0 1:1
• 1967. 1/4 finale kupa prvaka: Inter - Real 1:0 2:0
• 1981. 1/2 finale kupa prvaka: Real - Inter 2:0 0:1
• 1983. 1/4 finale kupa pobjednika kupova: Inter - Real 1:1 1:2
• 1985. 1/2 finale kupa UEFA: Inter - Real 2:0 0:3
• 1986. 1/2 finale kupa UEFA: Inter - Real 3:1 1:5
• 1993. turnir Santiago Bernabeu: Real - Inter 2:2
• 1999. pretkolo lige prvaka: Real - Inter 2:0 1:3
• 2001. turnir Santiago Bernabeu: Real - Inter 0:1

Momčad 2006.godine

Vratari
• 1 Francesco Toldo
• 12 Júlio César
• 22 Paolo Orlandoni
• 79 Fabian Carini
Braniči
• 2 Iván Córdoba
• 4 Javier Zanetti (C)
• 6 Maxwell
• 11 Fabio Grosso
• 13 Maicón
• 16 Nicolas Burdisso
• 23 Marco Materazzi
• 25 Walter Samuel
• 77 Marco Andreolli
Vezni igrači
• 5 Dejan Stanković
• 7 Luis Figo
• 14 Patrick Vieira
• 15 Olivier Dacourt
• 19 Estebán Cambiasso
• 21 Santiago Solari
• 91 Mariano González
Napadači
• 8 Zlatan Ibrahimović
• 9 Julio Ricardo Cruz
• 10 Adriano
• 18 Hernan Crespo
• 20 Alvaro Recoba
• 99 Lampros Choutos
Trener
• Roberto Mancini

Trofeji
• Serie A: 1910., 1920., 1930., 1938., 1940., 1953., 1954., 1963., 1965., 1966., 1971., 1980., 1989., 2006.
• Kup prvaka: 1964., 1965.
• Talijanski kup: 1939., 1978., 1982., 2005., 2006.
• Kup UEFA: 1991., 1994., 1998.
• Interkontinentalni kup: 1964., 1965.
• Talijanski superkup: 1989., 2006.

- 21:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 05.01.2007.

Karikature!!!

Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us

- 21:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #